Outplacement

Outplacement

OutplacementVoor outplacement doen organisaties een beroep op Karelse Consultancy als ze op een sociaal verantwoorde wijze afscheid willen nemen van een medewerker. Een afvloeiingsregeling in de vorm van een geldbedrag is mooi, maar hiermee komt een nieuwe baan niet dichterbij.

De outplacement begeleiding van Karelse Consultancy richt zich op het zo snel mogelijk vinden van een passende baan. Zeker in een veranderde arbeidsmarkt kan alleen met een intensieve begeleiding succes geboekt worden. Een ander kenmerk van de aanpak van Karelse Consultancy is het gebruik van een compleet assessment instrumentarium voor de eerste fase van het traject (‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’), hetgeen bestaat uit een persoonlijkheidsonderzoek, een belangstellingsonderzoek en het in kaart brengen van de sterkst ontwikkelde (gedrags)vaardigheden. Dit betekent onder andere dat iemand zich beter kan presenteren op de arbeidsmarkt en beter weet welke functies of rollen goed passen. De kandidaat profiteert hierbij van de lange ervaring als loopbaan- en selectiepsycholoog van Gerard Karelse. In deze rol wordt hij immers geconfronteerd met de wensen van werkgevers.

Outplacement Netwerken Eindhoven

Gerard Karelse gaat samen met de kandidaat op pad om de nieuwe baan te veroveren en de teleurstellingen die soms onvermijdelijk zijn te overwinnen. Job hunting komt aan de orde als er een match is met de relaties van Karelse Consultancy. De kandidaat wordt dan geïntroduceerd in het uitgebreide netwerk dat Karelse Consultancy de afgelopen 25 jaar heeft opgebouwd. Karelse Consultancy biedt begeleidingstrajecten aan van 6-12 maanden of totdat de nieuwe baan gevonden is.

6 reacties op “Outplacement

 1. Ik heb Gerard ervaren als een gedreven adviseur, die scherp is in de gesprekken. Ook inhoudelijk vind ik hem een goede sparring partner, omdat hij veel weet van technologie en de industrie in zijn regio.

  ir. P. Stout

 2. Om als 61-jarige nog aan de slag te komen is geen sinecure, daar heeft Gerard mij al tijdens ons introductie gesprek voor gewaarschuwd. Toch had ik er veel vertrouwen in dat mijn enthousiasme en Gerard’s professionaliteit niet zonder succes kon zijn. Ik was al enige maanden aan het solliciteren, had al enige gesprekken gevoerd maar was nooit verder gekomen dan de laatste drie. Ik moet mij verder professionaliseren in het solliciteren anders gaat het niet lukken was mijn overtuiging. Gerard bood mij veel aan op allerlei gebieden, het was had werken, veel oefenen en niet zonder succes. Na twee maanden had ik beet en dat was mij niet gelukt zonder zijn begeleiding. Daarvoor mijn oprechte dank en een hart onder de riem voor hen met een soortgelijke uitdaging.

 3. Beste Gerard, ik werd door een oud collega geattendeerd op je website. Leuk om te zien/horen hoe je bedrijf de laatste jaren verder gegroeid is.
  Indertijd toen mijn baan ophield bij Philips ben ik door de HR manager met jou in contact gekomen. Door je tomeloze inzet en persoonlijke benadering heb je me goed geholpen.
  Dank zij jou netwerk had je al binnen een paar maanden bij een relatie van je een passende functie gevonden.
  Na mijn lange Philips periode ben ik bij DMV Campina aan de slag gegaan. Hier heb ik nog een aantal uitdagende jaren in het management door gebracht.
  Inmiddels lekker van mijn pensioen aan het genieten.
  groet Theo Goorts

 4. Destijds in contact gekomen met Karelse Consultancy. Ik heb Gerard leren kennen als iemand die je kan voorzien van kundig advies. Tijdens de gesprekken die ik met hem had heeft hij mij inzicht gegeven in mijn sterke punten. Zijn adviezen hebben mij geholpen in het maken van keuzes.

 5. Gerard heeft mij geweldig goed geholpen. Als psycholoog met diepgaande kennis van werving & selectie heeft hij ondersteuning op maat geleverd waardoor ik net weer het verschil heb kunnen maken bij het vinden van een nieuwe werkkring.
  Bovendien heeft Gerard een groot netwerk van bedrijven en kent hij de gebruikelijke functieomschrijvingen zodat hij vacatures op waarde kan schatten.
  Ik ben Gerard zeer dankbaar en ook mijn voormalige HR-manager die zich sterk gemaakt heeft voor Karelse Consultancy als alternatief voor een standaard traject.

  Rob Luijten.

 6. Gerard is voor mij wederom de ingang gebleken voor een gedegen en kwalitatief goed coachingstraject, waar de inhoud en het resultaat nog steeds boven de commercie gaat! Een tijd geleden heb ik hem gevraagd een medewerker te begeleiden die privé in zwaar weer terecht gekomen was en wiens afdeling ook opgeheven werd. Gedurende het persoonlijke coachingstraject hebben we daardoor ook door moeten schakelen naar een outplacementtraject. Dit hele traject is op basis van de eerste afspraken (geen extra fee oid) naar volle tevredenheid van van zowel de medewerker als mij doorlopen.
  De (oud-) medewerker heeft zijn privé situatie weer op de rit gekregen en heeft een nieuwe baan gevonden. Daarbij hebben de goede netwerkcontacten van Gerard er ook voor gezorgd dat er zelfs een samenwerkingsproject (tussen 2 bedrijven) in zijn nieuwe baan opgestart is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *