Coaching

Coaching

Coaching gesprekDe benadering van Karelse Consultancy onderscheidt zich onder andere door eerst vast te stellen welke ontwikkelpunten wel en welke niet voor coaching in aanmerking komen. Hiervoor is uiteraard een brede psychologische kennis noodzakelijk en de inzet van assessment instrumenten. Voor Lifestyle coaching wordt eerst een goede inventarisatie gemaakt van alle factoren die relevant zijn voor het behalen van het gezondheids- of vitaliteitsdoel.

De werkwijze van Karelse Consultancy betekent dat de ontwikkeldoelen voor individuele coachtrajecten herkend en geaccepteerd worden door de medewerker en dat die zoveel mogelijk in gedragstermen geoperationaliseerd worden. Na afloop van de coaching vindt er meestal een evaluatie plaats met de superieur van de medewerker en betrokkene.

Voor Lifestyle coachopdrachten is meestal de persoon zelf opdrachtgever. Vooraf worden er afspraken gemaakt of en aan wie informatie over het coachtraject verschaft wordt. Mocht er informatie aan derden gegeven moeten worden dan is dit altijd met toestemming van de coachee en ontvangt deze ook een kopie van de rapportage. Zowat alle Lifestyle coach vragen komen aan de orde van afvallen, de conditie verbeteren, mentale weerbaarheid en andere gezondheidsissues. Eerst zal goed gekeken worden of de coachvraag past bij de expertise en instrumenten die aanwezig zijn.

De aandachtsgebieden waarop Karelse Consultancy zich bij job coaching richt zijn onder andere het ontwikkelen van de people managementvaardigheden, samenwerkingsvaardigheden en het omgaan met werkdruk (zie stressmanagement). Ook kunnen coaching trajecten gefocust zijn op het leiding ontvangen van medewerkers (bossmanagement). In cursorisch verband wordt aan dit thema aandacht geschonken in de workshop Careermanagement.

2 reacties op “Coaching

 1. Hi Gerard,

  Thank you very much for the follow-up. After doing some reading, spending time with friends and giving myself time to put things into place, I feel better.

  I do appreciate your time, your hones advice and that you listened to me in such a bad period.

  Best regards, David

 2. Via mijn werkgever ben ik bij Gerard Karelse terecht gekomen met als doel o.a. mijn leidinggevende capaciteiten in mijn ploeg en op mijn afdeling te verbeteren.
  Na een persoonlijke kennismaking met Gerard heb ik van hem een uitgebreide vragenlijst gekregen.
  Persoonlijk vond ik t prettig dat Gerard daarbij eerst gekeken heeft of de zaken die mijn werkgever voor verbetering vatbaar vond ook daadwerkelijk klopte.
  Gerard heeft aan de hand van de antwoorden van de vragenlijst en verkregen informatie van mijn werkgever zijn coachingstraject hierop afgesteld.
  Gerard heeft mij aan t denken gezet en ik heb van hem op een prettige manier (zelfs nog met behulp van een acteur) nog enkele interessante vaardigheden geleerd die ik momenteel al in de praktijk aan t uitvoeren ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *