CV Gerard Karelse

Na de studie psychologie in Utrecht is Gerard Karelse als psycholoog werkzaam geweest bij Defensie. Hier deed hij ervaring op als behandelaar op de polikliniek Psychiatrie van het Militair Hospitaal Dr. A. Mathijsen. Als actieve reservist van de Koninklijke Landmacht heeft hij in verschillende functies leiding moeten geven.

Na Defensie trad hij in dienst bij de afdeling Bedrijfspsychologie van Philips. In deze functie is hij op een breed terrein van de A&O psychologie actief geweest voor verschillende bedrijfsonderdelen. Op deze stafafdeling is ervaring opgebouwd met selectie- en organisatie onderzoek en het begeleiden van medewerkers in trainingen en individuele counseling. 

Om ervaring op te doen in de lijn heeft hij ruim drie jaar een management functie uitgeoefend bij Philips Consumer Electronics.

Vervolgens is de overstap gemaakt naar Raadgevend Bureau Claessens. Als psycholoog heeft hij voor dit bureau twee tot driehonderd mensen per jaar geadviseerd met behulp van psychologisch onderzoek. Na meer dan zes outplacement jaren vertrokken om ervaring op te doen bij externe psychologische adviesbureaus. In deze periode verschillende grote en kleine organisaties geadviseerd bij het managen van de human resources. Voor uiteenlopende functies assessment procedures uitgevoerd en medewerkers geadviseerd over hun functioneren of het vervolg van hun loopbaan.

In 1999 heeft Gerard Karelse de vestiging in Eindhoven waar hij werkzaam was overgenomen en zich als zelfstandig consultant gevestigd. Hij bedient vanuit deze vestiging een aantal grote en kleine organisaties zowel in het bedrijfsleven als de non-profit. Hij maakt gebruik van freelancers voor het uitvoeren van assessment opdrachten en incidenteel van collega’s voor grotere opdrachten. 

De betrokkenheid met zijn vakgebied is onder meer tot uitdrukking gekomen in lezingen en het publiceren van verschillende artikelen zowel in dagbladen als vaktijdschriften over thema’s als employability, de arbeidsmarkt, outplacement en careerdevelopment (zie Publicaties).

Geef een reactie