Loopbaanadvies

Loopbaanadvies Eindhoven

Voor het uitvoeren van loopbaanadvies trajecten gebruikt Karelse Consultancy een breed instrumentarium van psychologische testen, belangstellingsvragenlijsten en assessmentoefeningen.

Een loopbaanadvies traject is maatwerk en begint met een intakegesprek met de betrokken medewerker en zijn of haar superieur en/of HRM functionaris.

Een typische vraagstelling is of de medewerker de volgende loopbaanstap kan maken en wat hij/zij nog nodig heeft aan coaching en training om zich verder te kunnen ontwikkelen. Een dergelijk development assessment moet duidelijke handvaten bieden voor de organisatie, die in zijn/haar medewerker wil investeren.

Erg uitdagende en leuke loopbaanadvies opdrachten zijn om met een medewerker uit te zoeken welke volgende stappen het beste aansluiten bij de competenties en belangstelling. Dit kan binnen en buiten de eigen organisatie zijn en ook een beroepskeuze onderzoek inhouden. Het spreekt voor zich dat hiervoor een goede kennis van de arbeidsmarkt nodig is.

Het loopbaanadvies traject kan in principe in één dag afgerond worden, maar vaak worden er ook enkele follow-up gesprekken gepland en krijgt de kandidaat huiswerkopdrachten mee. De resultaten worden eerst met de medewerker besproken. Vaak volgt er nog een drie-gesprek, waarin met HRM functionaris of de superieur van de medewerker de resultaten en adviezen besproken worden. Ook in deze trajecten zijn de regels van de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen van toepassing.

11 reacties op “Loopbaanadvies

 1. Mijn ervaring was zeer verruimend en gaf mijzelf en mijn werkgever een beter zicht op mijn capaciteiten. Hierdoor is mij een HBO opleiding aangebonden vanuit VDL ETG.

 2. Ik ontmoette Gerard toen ik eind 2015 als Vice President M & A bij Philips in Amsterdam besliste om het bedrijf te verlaten waar ik meer dan 30 jaar gewerkt heb.

  Gerard heeft mijn overgang van werknemer in een groot bedrijf naar ZZP’er perfect begeleid, zowel emotioneel, persoonlijk, als professioneel.

  Met zijn kennis, ervaring en professionele toolkit heeft hij mij geholpen bij het oplossen van de echte vragen waarmee ik zat, zoals wat wil je, welke doelgroepen en activiteiten vind je leuk, hoe praat je met potentiele klanten en werkgevers, hoe maak je een tailored CV,.wat heb je geleerd uit het solloicatiegesprek en wat doe je de volgende keer beter/anders,…

  Gerard is heel erg hands on en kent zijn vakgebied door en door.

  Mede dankzij zijn hulp heb ik snel projecten kunnen beginnen waar ik tot op heden veel plezier aan beleef.

  Hij staat ook altijd open om zelfs lang nadat ‘zijn opdracht’ voltooid is om waar nodig advies te geven waar ik veel mee kan.

  Would you recommend this person to someone else? Yes, 10 to 10. Top!

 3. Via een referentie kwamen we met Gerard in contact voor een ontwikkelvraagstuk. Om een young potential collega goed te kunnen ondersteunen in zijn nieuwe functie en in zijn ambitie werd dit assessment ingepland. Doel was het meten en in kaart brengen van de ontwikkelmogelijkheden om daarmee functie-inhoud en opleidingsmogelijkheden op in te richten. Na een eerste kennismaking en bespreking van de context werd het contact tussen Gerard en de medewerker gelegd. Het assessment vond gedurende een hele dag plaats en vrij snel daarna ontvingen we het rapport.
  Hierin worden zowel capaciteiten, persoonlijke kenmerken als gedragsvaardigheden duidelijk in kaart gebracht aan de hand van sterke punten en zwakke punten/ontwikkelpunten.
  De conclusies waren zowel voor de medewerker als voor leidinggevende herkenbaar en het advies biedt handvatten voor de ontwikkeling en coaching hiervan. Een van de adviezen was het bezoeken van twee vergelijkbare bedrijven om kennis/ervaring voor hem persoonlijk alsook de organisatie op te kunnen doen. Gerard bracht een aantal contacten uit zijn netwerk met de medewerker in contact om dit mogelijk te maken.
  Wij kijken terug op een zorgvuldig proces waarin van introductie tot nazorg goede aandacht en kwaliteit geleverd wordt door Karelse Consultancy. Bedankt daarvoor!

  Nogmaals dank voor jouw inspanningen!

  Wendy Hendriks
  HR Manager

  BUVO Castings B.V.

 4. Ik heb de loopbaanbegeleiding van Gerard als zeer waardevol ervaren. Hij is een prettig persoon om mee te sparren.
  De inzichten die ik tijdens onze sessies heb opgedaan gebruik ik met regelmaat in mijn werk en hebben ervoor gezorgd dat ik
  weet waar mijn potentie ligt en hoe ik hierin kan excelleren.

 5. Als onderdeel van het Loopbaanadvies heeft het assessment duidelijk gemaakt waar mijn kracht en interesse ligt. Van hieruit hebben we samen bepaald hoe mijn carriere zich (het beste) zou kunnen ontwikkelen. Ik weet nu wat ik nodig heb om plezier in mijn werk te hebben en te houden.

 6. Beste Gerard,

  Ik wil je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en dat je ervoor gezorgd hebt dat ik mezelf weer terug heb gevonden.

  Iedere ochtend sta ik weer met veel plezier op en besef dat dit is wat ik echt wil.

  Succes en mogelijk tot ziens.

 7. Het loopbaan assessment voor één van onze medewerkers was de investering meer dan waard

 8. Gerard, heel erg bedankt voor je begeleiding en support. Ik heb veel gehad aan je loopaanadvies. Het heeft voor mij duidelijk gemaakt waar mijn kracht ligt en ook waar ik op wil focussen in mijn carriereontwikkeling. Het is daarnaast een belangrijke enabler geweest om uiteindelijk de keuze te maken die goed bij mijn persoonlijkheid en situatie past.

 9. Iedereen was zeer te spreken over de voorbereiding, de aanpak, de resultaten van het onderzoek, alsmede de dag zelf voor wat betreft het uitvoeren van een loopbaanonderzoek voor mijn medewerker van advanced product development.
  De medewerker was heel blij met de feedback en de inhoud van het rapport. Hij herkent veel -zo niet alles- van hetgeen beschreven en geconcludeerd is. We zullen dit intern opvolgen, zodat de medewerker zijn volgende loopbaan stap, waarover advies was gevraagd, kan maken.

  Frank Pero, Global HR Business Partner / HR Director, Inalfa Roof Systems Group

 10. Gerard was instrumental in supporting my career-change through his relentless focus on networking and by demonstrating how many promising contacts I actually had in my own network. Next to coaching and sparring about creating leads he also contributed his own contacts in the industry and I have been able to score valuable and inspiring introductions via him. Thanks again for supporting me throughout this proces!

 11. Karelse Consultancy doet al meer dan 15 jaar zaken met ASML.
  Dat bleek ook wel uit onze gesprekken met Gerard, hij kent ASML van binnen en buiten.
  Gerard heeft me wat handvaten gegeven waar ik veel aan heb voor mijn loopbaan binnen ASML.
  Bovendien heeft Gerard een groot netwerk binnen ASML, die mij hebben geholpen bij het regelen van gesprekken.
  Karelse consultancy heeft mij geleerd om kritisch naar de jezelf te kijken om je loopbaan een lift te geven.
  Ik ben Gerard zeer dankbaar voor zijn begeleiding en toewijding voor mijn loopbaan begeleiding .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.