Loopbaanadvies Eindhoven

Voor het uitvoeren van loopbaanadvies trajecten gebruikt Karelse Consultancy een breed instrumentarium van psychologische testen, belangstellingsvragenlijsten en assessmentoefeningen.

Een loopbaanadvies traject is maatwerk en begint met een intakegesprek met de betrokken medewerker en zijn of haar superieur en/of HRM functionaris.

Een typische vraagstelling is of de medewerker de volgende loopbaanstap kan maken en wat hij/zij nog nodig heeft aan coaching en training om zich verder te kunnen ontwikkelen. Een dergelijk development assessment moet duidelijke handvaten bieden voor de organisatie, die in zijn/haar medewerker wil investeren.

Erg uitdagende en leuke loopbaanadvies opdrachten zijn om met een medewerker uit te zoeken welke volgende stappen het beste aansluiten bij de competenties en belangstelling. Dit kan binnen en buiten de eigen organisatie zijn en ook een beroepskeuze onderzoek inhouden. Het spreekt voor zich dat hiervoor een goede kennis van de arbeidsmarkt nodig is.

Het loopbaanadvies traject kan in principe in één dag afgerond worden, maar vaak worden er ook enkele follow-up gesprekken gepland en krijgt de kandidaat huiswerkopdrachten mee. De resultaten worden eerst met de medewerker besproken. Vaak volgt er nog een drie-gesprek, waarin met HRM functionaris of de superieur van de medewerker de resultaten en adviezen besproken worden. Ook in deze trajecten zijn de regels van de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen van toepassing.

 1. Ik heb de loopbaanbegeleiding van Gerard als zeer waardevol ervaren. Hij is een prettig persoon om mee te sparren.
  De inzichten die ik tijdens onze sessies heb opgedaan gebruik ik met regelmaat in mijn werk en hebben ervoor gezorgd dat ik
  weet waar mijn potentie ligt en hoe ik hierin kan excelleren.

 2. Als onderdeel van het Loopbaanadvies heeft het assessment duidelijk gemaakt waar mijn kracht en interesse ligt. Van hieruit hebben we samen bepaald hoe mijn carriere zich (het beste) zou kunnen ontwikkelen. Ik weet nu wat ik nodig heb om plezier in mijn werk te hebben en te houden.

 3. Beste Gerard,

  Ik wil je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en dat je ervoor gezorgd hebt dat ik mezelf weer terug heb gevonden.

  Iedere ochtend sta ik weer met veel plezier op en besef dat dit is wat ik echt wil.

  Succes en mogelijk tot ziens.

 4. Het loopbaan assessment voor één van onze medewerkers was de investering meer dan waard

 5. Gerard, heel erg bedankt voor je begeleiding en support. Ik heb veel gehad aan je loopaanadvies. Het heeft voor mij duidelijk gemaakt waar mijn kracht ligt en ook waar ik op wil focussen in mijn carriereontwikkeling. Het is daarnaast een belangrijke enabler geweest om uiteindelijk de keuze te maken die goed bij mijn persoonlijkheid en situatie past.

 6. Iedereen was zeer te spreken over de voorbereiding, de aanpak, de resultaten van het onderzoek, alsmede de dag zelf voor wat betreft het uitvoeren van een loopbaanonderzoek voor mijn medewerker van advanced product development.
  De medewerker was heel blij met de feedback en de inhoud van het rapport. Hij herkent veel -zo niet alles- van hetgeen beschreven en geconcludeerd is. We zullen dit intern opvolgen, zodat de medewerker zijn volgende loopbaan stap, waarover advies was gevraagd, kan maken.

  Frank Pero, Global HR Business Partner / HR Director, Inalfa Roof Systems Group

 7. Gerard was instrumental in supporting my career-change through his relentless focus on networking and by demonstrating how many promising contacts I actually had in my own network. Next to coaching and sparring about creating leads he also contributed his own contacts in the industry and I have been able to score valuable and inspiring introductions via him. Thanks again for supporting me throughout this proces!

 8. Karelse Consultancy doet al meer dan 15 jaar zaken met ASML.
  Dat bleek ook wel uit onze gesprekken met Gerard, hij kent ASML van binnen en buiten.
  Gerard heeft me wat handvaten gegeven waar ik veel aan heb voor mijn loopbaan binnen ASML.
  Bovendien heeft Gerard een groot netwerk binnen ASML, die mij hebben geholpen bij het regelen van gesprekken.
  Karelse consultancy heeft mij geleerd om kritisch naar de jezelf te kijken om je loopbaan een lift te geven.
  Ik ben Gerard zeer dankbaar voor zijn begeleiding en toewijding voor mijn loopbaan begeleiding .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *