Alle reacties van klanten

Reacties en ervaringen van klanten

Volgorde van meest recente naar oudere reactie

Reactie van B. Mulder op Development Professionals

Als managing director van een MKB bedrijf heb ik de inbreng van Gerard als een eye opener ervaren voor wat betreft het verbreden van mijn perspectief en daarmee het inhoud geven aan mijn functie.


Reactie van Rene Rijckevorsel op Loopbaanadvies

Mijn ervaring was zeer verruimend en gaf mijzelf en mijn werkgever een beter zicht op mijn capaciteiten. Hierdoor is mij een HBO opleiding aangebonden vanuit VDL ETG.


Reactie van P. Stout op Outplacement

Ik heb Gerard ervaren als een gedreven adviseur, die scherp is in de gesprekken. Ook inhoudelijk vind ik hem een goede sparring partner, omdat hij veel weet van technologie en de industrie in zijn regio.

ir. P. Stout


Reactie van Saskia Donkersloot HRM manager CRH landscaping op Home

Recentelijk gesproken met Gerard over vitaliteit in zijn algemeenheid en duurzame inzetbaarheid voor organisaties. Boeiend dat zoveel kennis van 1 persoon komt, een passie voor nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen.


Reactie van Frank Pero HR business partner Inalfa Roofsystems op Duurzame Inzetbaarheid

In mijn gesprek met Gerard om te brainstormen over ons duurzame inzetbaarheidsbeleid reikte hij een paar goede logische kritische succesfactoren aan. Ook is het nuttig dat hij op de hoogte is van de recente wetenschappelijke literatuur op het gebied van mentale en fysieke vitaliteit. Temeer daar volgens hem vaak wel de dingen goed worden gedaan maar niet altijd de goede dingen.


Reactie van J. Christiaens op Loopbaanadvies

Ik ontmoette Gerard toen ik eind 2015 als Vice President M & A bij Philips in Amsterdam besliste om het bedrijf te verlaten waar ik meer dan 30 jaar gewerkt heb.

Gerard heeft mijn overgang van werknemer in een groot bedrijf naar ZZP’er perfect begeleid, zowel emotioneel, persoonlijk, als professioneel.

Met zijn kennis, ervaring en professionele toolkit heeft hij mij geholpen bij het oplossen van de echte vragen waarmee ik zat, zoals wat wil je, welke doelgroepen en activiteiten vind je leuk, hoe praat je met potentiele klanten en werkgevers, hoe maak je een tailored CV,.wat heb je geleerd uit het solloicatiegesprek en wat doe je de volgende keer beter/anders,…

Gerard is heel erg hands on en kent zijn vakgebied door en door.

Mede dankzij zijn hulp heb ik snel projecten kunnen beginnen waar ik tot op heden veel plezier aan beleef.

Hij staat ook altijd open om zelfs lang nadat ‘zijn opdracht’ voltooid is om waar nodig advies te geven waar ik veel mee kan.

Would you recommend this person to someone else? Yes, 10 to 10. Top!


Reactie van Wendy Hendriks op Loopbaanadvies

Via een referentie kwamen we met Gerard in contact voor een ontwikkelvraagstuk. Om een young potential collega goed te kunnen ondersteunen in zijn nieuwe functie en in zijn ambitie werd dit assessment ingepland. Doel was het meten en in kaart brengen van de ontwikkelmogelijkheden om daarmee functie-inhoud en opleidingsmogelijkheden op in te richten. Na een eerste kennismaking en bespreking van de context werd het contact tussen Gerard en de medewerker gelegd. Het assessment vond gedurende een hele dag plaats en vrij snel daarna ontvingen we het rapport.
Hierin worden zowel capaciteiten, persoonlijke kenmerken als gedragsvaardigheden duidelijk in kaart gebracht aan de hand van sterke punten en zwakke punten/ontwikkelpunten.
De conclusies waren zowel voor de medewerker als voor leidinggevende herkenbaar en het advies biedt handvatten voor de ontwikkeling en coaching hiervan. Een van de adviezen was het bezoeken van twee vergelijkbare bedrijven om kennis/ervaring voor hem persoonlijk alsook de organisatie op te kunnen doen. Gerard bracht een aantal contacten uit zijn netwerk met de medewerker in contact om dit mogelijk te maken.
Wij kijken terug op een zorgvuldig proces waarin van introductie tot nazorg goede aandacht en kwaliteit geleverd wordt door Karelse Consultancy. Bedankt daarvoor!

Nogmaals dank voor jouw inspanningen!

Wendy Hendriks
HR Manager

BUVO Castings B.V.


Reactie van Sonja van de Geer op Duurzame Inzetbaarheid

Als bedrijf hebben we beleid ontwikkeld voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Ook voor onze mensen in de productie willen we dat deze in goede gezondheid hun pensioen halen. We hebben Gerard Karelse gevraagd om hiervoor in een workshop informatie en “gereedschap” te geven. Belangrijk hierbij is het enthousiasmeren van medewerkers, het realiseren van duurzame effecten en vitaliteit laten landen als onderdeel van onze bedrijfscultuur. Gerard heeft een brede (wetenschappelijke) kennis op dit gebied en past als senior (eveneens ervaringsdeskundige) goed bij onze 40-plus doelgroep.

drs. S. van de Geer HR manager RPC Group of companies


Reactie van B. Toering op Loopbaanadvies

Ik heb de loopbaanbegeleiding van Gerard als zeer waardevol ervaren. Hij is een prettig persoon om mee te sparren.
De inzichten die ik tijdens onze sessies heb opgedaan gebruik ik met regelmaat in mijn werk en hebben ervoor gezorgd dat ik
weet waar mijn potentie ligt en hoe ik hierin kan excelleren.


Reactie van Mario Seelen op Loopbaanadvies

Als onderdeel van het Loopbaanadvies heeft het assessment duidelijk gemaakt waar mijn kracht en interesse ligt. Van hieruit hebben we samen bepaald hoe mijn carriere zich (het beste) zou kunnen ontwikkelen. Ik weet nu wat ik nodig heb om plezier in mijn werk te hebben en te houden.


Reactie van Bart Brugmans op Outplacement

Om als 61-jarige nog aan de slag te komen is geen sinecure, daar heeft Gerard mij al tijdens ons introductie gesprek voor gewaarschuwd. Toch had ik er veel vertrouwen in dat mijn enthousiasme en Gerard’s professionaliteit niet zonder succes kon zijn. Ik was al enige maanden aan het solliciteren, had al enige gesprekken gevoerd maar was nooit verder gekomen dan de laatste drie. Ik moet mij verder professionaliseren in het solliciteren anders gaat het niet lukken was mijn overtuiging. Gerard bood mij veel aan op allerlei gebieden, het was had werken, veel oefenen en niet zonder succes. Na twee maanden had ik beet en dat was mij niet gelukt zonder zijn begeleiding. Daarvoor mijn oprechte dank en een hart onder de riem voor hen met een soortgelijke uitdaging.


Reactie van Peter Thissen op Assessment

Gerard Karelse heeft al over vele kandidaten die ik aan mijn cliënt had voorgesteld, zijn weloverwogen en deskundige licht laten schijnen. Zonder uitzondering hebben deze mensen zijn advies als welkom ervaren, zonder uitzondering hebben ze zijn assessment en feed back ter harte genomen. Als ‘headhunter’ is het voor mij steeds inspirerend Gerards visie op kwaliteiten en talenten aan die van mij te scherpen.

dr dr Peter Thissen
Senior Recruitment Consultant Intellectual Property
YER


Reactie van Oskar Merx | HR Manager | EP&C op Assessment

Al enige jaren verzorgt Karelse Consultancy voor ons assessments om de beste man of vrouw te selecteren. In 99% van de gevallen zijn de uitkomsten van de assessments raak. Wanneer we tegen het advies van Karelse de kandidaat toch een kans gaven, hebben we daar zeer regelmatig van terug moeten komen. Op naar het volgende assessment!


Reactie van Toon Meulendijks op Loopbaanadvies

Beste Gerard,

Ik wil je nogmaals bedanken voor wat je voor me gedaan hebt en dat je ervoor gezorgd hebt dat ik mezelf weer terug heb gevonden.

Iedere ochtend sta ik weer met veel plezier op en besef dat dit is wat ik echt wil.

Succes en mogelijk tot ziens.


Reactie van Sonja van de Geer op Assessment

Karelse Consultancy voert al enige jaren met name selectie assessments voor ons bedrijf uit.
In de jaarlijkse evaluatie van de adviezen blijkt dat we hiermee de kwaliteit van de instroom van leidinggevenden in de productie en stafmedewerkers goed borgen. De sollicitanten, die een positief advies gekregen hebben, functioneren naar verwachting. Ook uit de aanname van een enkele medewerker, die we ondanks het negatieve advies toch het voordeel van de twijfel gegeven hebben, blijkt dat het inzetten van een volledig individueel assessment programma voor ons meerwaarde heeft geboden.

drs. S. van de Geer HR manager PETPower


Reactie van Sonia van Hattum HR Business Partner Philips Healthtech op Loopbaanadvies

Het loopbaan assessment voor één van onze medewerkers was de investering meer dan waard


Reactie van B. Kasselring MD PhD op Loopbaanadvies

Gerard, heel erg bedankt voor je begeleiding en support. Ik heb veel gehad aan je loopaanadvies. Het heeft voor mij duidelijk gemaakt waar mijn kracht ligt en ook waar ik op wil focussen in mijn carriereontwikkeling. Het is daarnaast een belangrijke enabler geweest om uiteindelijk de keuze te maken die goed bij mijn persoonlijkheid en situatie past.


Reactie van Familie van den Hurk op Studie en beroepskeuze advies

Dhr Karelse heeft onze zoon richting kunnen geven aan zijn studie en loopbaankeuze voor zover mogelijk. Waar liggen zijn valkuilen en waar ligt zijn kracht. Dit in combinatie met zijn interesses. Karelse heeft onze zoon meer inzicht gegeven in zijn capaciteiten, wat voor een puber nog lastig kan zijn om zelf om onder woorden te brengen. Ook wij als ouders werden duidelijk geïnformeerd en geadviseerd.


Reactie van Frank Pero op Loopbaanadvies

Iedereen was zeer te spreken over de voorbereiding, de aanpak, de resultaten van het onderzoek, alsmede de dag zelf voor wat betreft het uitvoeren van een loopbaanonderzoek voor mijn medewerker van advanced product development.
De medewerker was heel blij met de feedback en de inhoud van het rapport. Hij herkent veel -zo niet alles- van hetgeen beschreven en geconcludeerd is. We zullen dit intern opvolgen, zodat de medewerker zijn volgende loopbaan stap, waarover advies was gevraagd, kan maken.

Frank Pero, Global HR Business Partner / HR Director, Inalfa Roof Systems Group


Reactie van P. Eugelink op Assessment

De wijze van werken door Karelse Consultancy sluit perfect aan bij onze organisatie. Kenmerkend hierbij zijn: persoonlijk, korte lijnen, nuchter, onafhankelijk, objectief en afspraak is afspraak. Wij zijn hierdoor in staat zorgvuldig en snel te handelen om de juiste mensen op de juiste plek te kunnen benoemen. Naar volle tevredenheid heeft Karelse Consultancy inmiddels op basis van assessments de ontwikkelingsrichting mede bepaald voor onder andere het middenmanagement . Ook voor het hoger kader hebben zij reeds meerdere assessments mogen uitvoeren, en naar volle tevredenheid van Royal Smals
Karelse Consultancy draagt hierdoor indirect bij aan de kwaliteit van onze eigen dienstverlening.

P. Eugelink, Directeur Dredging Royal Smals


Reactie van Stefan van de Beek op Assessment

Als kandidaat zijnde heb ik hier een assessment mogen afleggen. De assessments worden professioneel afgenomen en de sfeer is gedurende de dag prettig. Naderhand neemt Gerard Karelse ruim de tijd om de resultaten met je door te bespreken en vragen te beantwoorden. Het resultaat helpt ontzettend om je zelf beter te leren kennen; je sterke punten en aandachtspunten worden uitgelicht.


Reactie van Philipp Stropnigg op Loopbaanadvies

Gerard was instrumental in supporting my career-change through his relentless focus on networking and by demonstrating how many promising contacts I actually had in my own network. Next to coaching and sparring about creating leads he also contributed his own contacts in the industry and I have been able to score valuable and inspiring introductions via him. Thanks again for supporting me throughout this proces!


Reactie van Theo Goorts op Outplacement

Beste Gerard, ik werd door een oud collega geattendeerd op je website. Leuk om te zien/horen hoe je bedrijf de laatste jaren verder gegroeid is.
Indertijd toen mijn baan ophield bij Philips ben ik door de HR manager met jou in contact gekomen. Door je tomeloze inzet en persoonlijke benadering heb je me goed geholpen.
Dank zij jou netwerk had je al binnen een paar maanden bij een relatie van je een passende functie gevonden.
Na mijn lange Philips periode ben ik bij DMV Campina aan de slag gegaan. Hier heb ik nog een aantal uitdagende jaren in het management door gebracht.
Inmiddels lekker van mijn pensioen aan het genieten.
groet Theo Goorts


Reactie van John Bakker op Studie en beroepskeuze advies

De heer Karelse heeft 2 van onze jongens de juiste richting in geholpen. Na een voorbespreking over de mogelijkheden en dilemma’s waar we mee geconfronteerd worden is er een afspraak gepland. Hierbij heeft hij middels diverse testen, gesprekken en onderzoeken onze kinderen het nodige zelfvertrouwen en positieve bagage meegegeven.


Reactie van Guy Rigouts op Assessment

Als adviseur aan familiebedrijven is het voor mij zeer belangrijk om op het juiste moment beroep te kunnen doen op een vakspecialist. Voor assessments kan ik Gerard Karelse zeker aanbevelen : degelijk en sober werk.
Guy Rigouts
Adviseur familiebedrijven
Strategie – bestuur – overdracht


Reactie van JK wachtchef Nyrstar Budel op Coaching

Via mijn werkgever ben ik bij Gerard Karelse terecht gekomen met als doel o.a. mijn leidinggevende capaciteiten in mijn ploeg en op mijn afdeling te verbeteren.
Na een persoonlijke kennismaking met Gerard heb ik van hem een uitgebreide vragenlijst gekregen.
Persoonlijk vond ik t prettig dat Gerard daarbij eerst gekeken heeft of de zaken die mijn werkgever voor verbetering vatbaar vond ook daadwerkelijk klopte.
Gerard heeft aan de hand van de antwoorden van de vragenlijst en verkregen informatie van mijn werkgever zijn coachingstraject hierop afgesteld.
Gerard heeft mij aan t denken gezet en ik heb van hem op een prettige manier (zelfs nog met behulp van een acteur) nog enkele interessante vaardigheden geleerd die ik momenteel al in de praktijk aan t uitvoeren ben.


Reactie van Arnoud Luiten op Outplacement

Destijds in contact gekomen met Karelse Consultancy. Ik heb Gerard leren kennen als iemand die je kan voorzien van kundig advies. Tijdens de gesprekken die ik met hem had heeft hij mij inzicht gegeven in mijn sterke punten. Zijn adviezen hebben mij geholpen in het maken van keuzes.


Reactie van Chris Brons op Loopbaanadvies

Karelse Consultancy doet al meer dan 15 jaar zaken met ASML.
Dat bleek ook wel uit onze gesprekken met Gerard, hij kent ASML van binnen en buiten.
Gerard heeft me wat handvaten gegeven waar ik veel aan heb voor mijn loopbaan binnen ASML.
Bovendien heeft Gerard een groot netwerk binnen ASML, die mij hebben geholpen bij het regelen van gesprekken.
Karelse consultancy heeft mij geleerd om kritisch naar de jezelf te kijken om je loopbaan een lift te geven.
Ik ben Gerard zeer dankbaar voor zijn begeleiding en toewijding voor mijn loopbaan begeleiding .


Reactie van Rob Luijten op Outplacement

Gerard heeft mij geweldig goed geholpen. Als psycholoog met diepgaande kennis van werving & selectie heeft hij ondersteuning op maat geleverd waardoor ik net weer het verschil heb kunnen maken bij het vinden van een nieuwe werkkring.
Bovendien heeft Gerard een groot netwerk van bedrijven en kent hij de gebruikelijke functieomschrijvingen zodat hij vacatures op waarde kan schatten.
Ik ben Gerard zeer dankbaar en ook mijn voormalige HR-manager die zich sterk gemaakt heeft voor Karelse Consultancy als alternatief voor een standaard traject.

Rob Luijten.


Reactie van Ir. R. IJpelaar, bedrijfsleider VDL/ETG Eindhoven on In- door- en uitstroom

Karelse Consultancy heeft ons prima verder geholpen met de selectie en doorstroom van onze verspaners. Hij heeft onder andere eerst op de werkplek onderzocht welke denkvaardigheden van belang zijn voor het goed kunnen vervullen van de functies in onze machinefabriek. Met een eenvoudige en overzichtelijke grafiek rapporteert hij over de resultaten van mijn medewerkers, zodat we precies weten welke medewerkers naar welke functie kunnen doorgroeien.


Reactie van Cees van Pagee, Directeur Futuris Zorg en Werk op Studie en beroepskeuze advies

Karelse consultancy heeft voor ons een loopbaanonderzoek uitgevoerd en een studiekeuze- advies gegeven. Met betrekking tot beide activiteiten kan ik niet anders zeggen dat het kwalitatief en professioneel is uitgevoerd. Een klein maar fijn bureau waar goed naar je wordt geluisterd.


Reactie van Hendrik Jansen / HR business partner – Philips Healthcare op Outplacement

Gerard is voor mij wederom de ingang gebleken voor een gedegen en kwalitatief goed coachingstraject, waar de inhoud en het resultaat nog steeds boven de commercie gaat! Een tijd geleden heb ik hem gevraagd een medewerker te begeleiden die privé in zwaar weer terecht gekomen was en wiens afdeling ook opgeheven werd. Gedurende het persoonlijke coachingstraject hebben we daardoor ook door moeten schakelen naar een outplacementtraject. Dit hele traject is op basis van de eerste afspraken (geen extra fee oid) naar volle tevredenheid van van zowel de medewerker als mij doorlopen.
De (oud-) medewerker heeft zijn privé situatie weer op de rit gekregen en heeft een nieuwe baan gevonden. Daarbij hebben de goede netwerkcontacten van Gerard er ook voor gezorgd dat er zelfs een samenwerkingsproject (tussen 2 bedrijven) in zijn nieuwe baan opgestart is.


Reactie van ir. M.V. Groepsleider R&D ASML op Stressmanagement / Preventie

Bij mijn (overigens fantastische) wergever is het werken onder een grote tijdsdruk een gegeven. Ik was blij dat ik na een erg inspannende tijd wat zaken betreffende omgaan met de werkdruk met Gerard Karelse op een rijtje kon zetten. Hij heeft mij met zijn assessment instrumenten ook duidelijk kunnen maken waardoor ik onder druk kom te staan en goede adviezen gegeven om de werkdruk te managen.
Ik heb kort na het begeleidingstraject een nog grotere groep gekregen, waar ik nu met plezier leiding aan geef. Ik kan mijn energie tegenwoordig beter doseren en mijn work-life balance is veel gezonder.


Reactie van F. Popelier op Assessment

Gerard Karelse heeft duidelijke adviezen gegeven over de kandidaten voor de functie van supervisor bij Paccar Spare Parts van DAF en heeft ook goed meegedacht over de selectie criteria, waardoor het zoeken naar een geschikte kandidaat makkelijker ging.

F. Popelier, HRM DAF Trucks


Reactie van E.N.S. Bergen op Studie en beroepskeuze advies

Dhr. Karelse heeft, tot op heden, drie van onze kinderen uitstekend geholpen om de mogelijkheden op basis van capaciteiten- en belangstellingstesten een gedegen richting te geven van vervolgopleidingen na het voortgezet onderwijs . Twee kinderen hebben, naar aanleiding van het advies dhr. Karelse, een MBO en HBO een vervolgopleiding gekozen, zijn nu hoog gemotiveerd om de opleiding te volgen en volgen de opleiding met plezier. Het derde kind heeft nu richting en is actief aan het zoeken voor een vervolgopleiding.

Zijn toegevoegde waarde ligt in de combinatie van zijn psychologie achtergrond en jarenlange ervaring in relatie tot onder andere werving en selectie van personeel. Voor mijn persoonlijke loopbaanontwikkeling ten aanzien van een post doctorale opleiding heeft dhr. Karelse mij 12 jaar geleden getest en een advies uitgebracht. Ik heb daarbij, achteraf, zelf mogen ervaren dat zijn constateringen juist waren. Deze ervaring was voor mij de reden om mijn kinderen te laten testen en adviseren door dhr. Karelse. Daarnaast hebben meerdere mensen in mijn omgeving op mijn advies gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun kinderen te testen. Een zeer waardevolle toevoeging op het moment als het kind geen idee heeft welke richting hij of zij zou moeten kiezen. Tot slot wordt door de duidelijke advisering een boost aan het zelfvertrouwen gegeven.